Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven Sezanne.
21-5-2014
 
Morgen inkorven voor de eerste dagfond vlucht...

Morgen (donderdag) inkorven voor de eerste dagfond vlucht van dit seizoen. Losplaats als het goed is Sezanne en dat is voor mijn duiven 507 kilometer. Als de weersverwachtingen uitkomen dan lijkt het een niet al te zware vlucht te worden. Hollandse lucht met wind uit Z-ZW richting. 

Hier gaan vrijwel alle duiven mee. In totaal 35. Drie doffers blijven thuis. Een doffer die nog nooit de mand is geweest, een gewonde (die goed herstelt) en een jaarling doffer die mij niet bevalt en de vrouwtjes moet plezieren bij thuiskomst. 

De training van de oude duiven was de afgelopen dagen super. De duivinnen zijn zo'n twintig minuten uit zicht, komen even over vliegen en zijn weer twintig minuten uit zicht. Na een uur komen ze naar beneden en zitten binnen een tel in het hok. Ze eten ook nog eens als groten. Zit wel goed denk ik. 

De doffers staan ook te popelen bij de klep 's avonds. Ze willen er graag uit. De heren mogen graag trainen en dat is wel eens anders geweest. Ik heb er dus wel vertrouwen in komend weekend. Gaat vast een mooie vlucht worden.

Met de jongen gaat het ook redelijk. Ik was maandag 3 van de 59 kwijt. Dinsdag 1 gehaald die was binnen gevlogen in Nieuw Roden. De overige 2 niet weer gezien. Jammer want je wil geen jongen verliezen ook al weet je dat dat er bij hoort. Ze gaan elke morgen rond 07.00 los en mogen dan de hele dag buiten blijven. Toch zie je dat ze rond 10.00 uur naar binnen gaan. Het wordt ze te warm. Heel verschil met de mens. Die wil juist in de zon liggen en de duiven maken dat ze binnen komen.

 

 

 

 

< Terug