Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

In de mand.
23-5-2014
 
Duiven 35 duiven voor Sezanne zijn ....

De 35 duiven die naar Sezanne gaan zijn inmiddels onderweg. Gisteravond waren er bij ons in de vereniging maar liefst 242 duiven (inclusief ongeveer 27 invliegduiven) . Dat zijn er nogal wat meer dan vorig jaar want toen bleef de teller steken op 50. Het grappige was vorig jaar dat Pieter Zijlstra maar 1 duif had meegegeven en dat deze duif toen de eerste plaats pakte in de vereniging. Knap werk en misschien herhaalt zich dit. Pieter heeft namelijk wederom 1 topper ingekorft. Vorig jaar overigens NW wind en net iets warmer dan 10 graden. Snelheden van rond de 1100 meter per minuut. Dat zal dit jaar anders gaan. Als de voorspellingen zo blijven, dan beginnen we met Oosten wind die draait naar Zuidelijke wind. Niet mijn wind dus. Helaas, dat hebben wij niet in de hand. 

Het is overigens de bedoeling dat de doffers vanaf deze week om de week de mand in gaan. Alleen de dagfond vluchten. De duivinnen moeten in principe elke week mee. Die krijgen het nog druk dus. 

Vanavond een vrije inkorf avond. Ik heb niets meer om mee te geven. Vind ik eigenlijk best wel lekker. Kan mijn tijd wel goed gebruiken op dit moment.

De jongen waren vanmorgen goed op dreef. Vrijwel alle jongen stonden vanmorgen in de lucht. 2 zaten er nog binnen dus een koppel van 55 vlogen er rond. Niet lang en zeer kleine rondjes. Vind ik niet erg want ze hebben nog tijd zat en de lange ontdekkingstochten komen vanzelf. Zit je uren naar een leeg hok te kijken en ben je altijd weer blij als de koppel er weer aan komt crossen.

 

< Terug