Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Sezanne (een dag later)
25-5-2014
 
Toch weer een prachtige vlucht...

Toch weer een prachtige vlucht gehad gisteren. De duiven kwamen prima en 's avonds waren er 33 van de 35 thuis. Dat was overigens een nieuwe ervaring dit jaar want tot nu toe had ik elk weekend alle duiven thuis op de vluchtdag. Van de 2 die gingen overnachten (jaarlingen en ook nog een koppeltje) is inmiddels 1 thuis. Ziet er moe uit. Het doffertje komt hoop ik later vandaag nog.

In de vereniging ging de eerste prijs naar Sjaak de Bie. Weer goed gedaan Sjaak! Hoogste prijspercentage 1 op 10 dit keer voor Pieter de Vries. Hij had 1 van de 3 duiven thuis op plaats 13 (van de 215 wedstrijdduiven). Leuk om te zien dat we dit jaar vaak andere namen tegen komen. Is alleen maar goed voor de vereniging. 

Zelf begon ik op plaats 18. Had iets vroeger kunnen liggen want de eerste duif kwam met twee vreemden aanvliegen en die hielden mijn weduwnaar in de lucht. Het viel mij op dat er erg veel vreemde duiven tussen zaten. Bij de buren zaten op een gegeven moment 4 vreemden. Verder kwamen de duiven ook vlot achter elkaar. In totaal (1 op 10) 2 in de prijzen, 1 op 4, 11 in de prijzen en 1 op 3, 15 stuks die prijs pakken. Daar ben ik zeer tevreden over want het zijn in principe maar slome rakkers. 

< Terug