Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Op bezoek bij de dierenarts.
27-5-2014
 
Gisteravond met de jonge duiven...

Gisteravond met de jonge duiven naar Smilde geweest. Daar kwam namelijk de heer Gerrit Kempe, dierenarts te Dedemsvaart. De meegebrachte jongen werden daar onderzocht op o.a. het geel. Gelukkig was er niets mis met de jongen en dus kan de medicijnpot in de kast blijven. Het is altijd wel even gezellig om te babbelen met de liefhebbers aldaar. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. 

Overigens trainen de jongen nog niet zo uitbundig. Het is een half uurtje kleine rondjes vliegen en dan zitten ze weer te relaxen op het hok. Geen probleem, maar binnenkort zullen ze toch eens wat langer moeten trainen. Gaat vast vanzelf. 

De oude duiven hebben gisteren niet kunnen trainen. Het kwam hier met bakken uit de lucht. Vandaag moet lukken en ze hoeven vrijdag pas weer in de mand dus we hebben nog enkele dagen om even aan de conditie te werken. Het was niet de bedoeling om de doffers komend weekend te spelen, maar omdat het een vrij gemakkelijke vlucht was afgelopen zaterdag gaan ze gewoon weer mee. Meestal hebben bij mij de doffers wat meer tijd nodig om te herstellen van een dagfond vlucht. Nu niet dus. Ze zitten vol met energie heb ik het idee.

 

< Terug