Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Domme doffer.
28-5-2014
 
Op dit moment is er een doffer niet blij...

Op dit moment (woensdagavond 20.43 uur) is er een doffer niet blij. Meneer was even aan het trainen geweest met zijn vrienden en heeft toen een aantal vreemden ontdekt. Na een aantal uren te hebben zitten klieren op het dak was het overgrote deel van mening dat het beter was om naar binnen te gaan. Behalve de jaarling 707. Die dacht dat de baas zo gek was om te wachten. Helaas, dat gaan we niet doen. Na een tweetal malen voor Jan met de korte achternaam de klep open gezet te hebben is het klaar. Maar even met de twee vreemde sloeries op het dak de nacht doorbrengen. Morgen is hij de eerste die weer naar binnen mag.

Vandaag de duiven wel laten trainen. Ondanks de regen. Ze zijn de afgelopen week namelijk niet zo vaak buiten geweest en dus moest het eigenlijk wel vandaag. Komend weekend dus een midfond vlucht vanuit Auby lez Douai zo'n 362 kilometer. Wind waarschijnlijk uit het Noorden. Zoals het nu lijkt, dan gaan er ongeveer 33 duiven mee.

De jongen zijn vandaag niet los geweest. Ik heb namelijk slechte ervaringen met jongen los in combinatie met de hele dag regen. Een tweetal jaren geleden ben ik op zo'n dag de helft van mijn jongen kwijt geraakt. De duiven die weer thuis kwamen een dag later waren vrijwel allemaal gewond geraakt. Slecht zicht zal hier de oorzaak van zijn geweest.

 

 

< Terug