Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Onderweg naar Auby lez Douai.
30-5-2014
 
De duiven zijn onderweg naar Auby...

De duiven zijn onderweg naar Auby lez Douai. In totaal  33 stuks ingemand. 19 duivinnen en 14 doffers. Er is een gewonde doffer thuisgebleven en ook een jaarling duivin blijft thuis. Deze laatste staat mij niet aan en ik denk dat het einde carriere is. 

In de vereniging in totaal 491 duiven. Een 29 tal vrachtduiven en de overige 462 gaat voor de punten. Mooi aantal duiven nog. Het wordt morgen een vlucht voor de toppertjes. Wind op de kop dus er moet gewerkt worden. Verheug mij er nu alweer op.

De jongen waren vanmorgen lekker bezig totdat er een aantal tegen het raam van de achterburen vlogen. Gelukkig geen doden, maar er zitten wel een paar niet zo fris in het hok. Ik heb de jongen net gepakt en laat ze een nacht doorbrengen in de mand. Zag ook nog een luisje dus morgenvroeg de jongen ook maar druppelen. Er is altijd wel iets doen blijkt maar weer.

Vanmiddag zijn de duiven in Limoges ook gelost. Ondanks dat ik niet mee doen volg ik het wel. Het is toch prachtig vliegweer zou je zeggen. Oscar Poutsma was vorige jaar eerste in de afdeling (en sector). Zou mooi zijn als dat morgen weer het geval zou zijn. We houden het in de gaten.

 

< Terug