Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Menen een dag later.
1-6-2014
 
Wederom een prachtige vlucht...

Wederom een prachtige vlucht gehad met werk weer. De duiven kregen het niet cadeau en bij mijn was dat duidelijk aan de duiven te zien. Sommige liefhebbers bij ons in de vereniging hadden dezelfde ervaring, maar er waren ook bij wie de duiven super fris thuis kwamen. Vreemd toch?  Ze kwamen overigens naar wens want binnen een uur en een kwartier waren alle 33 present. Het lijken wel vitesse duifjes.

In de vereniging ging de eerste plaats naar de Comb. Van der Stouwe Douna. Daar bleef het niet bij want het hele podium werd door de heren bezet. Knap werk. Hoogst prijspercentage 1 op 10 ging naar Harm van Dijk. Maar liefst 10 van de 25 bij de eerste 42 van de vereniging. 

Zelf begon ik met plaats 11. Super voor zo'n marathon duif. Deze duivin staat na drie midfond vluchten zelfs eerste asduif midfond in de vereniging. Haar vader komt bij Gebr. Limburg vandaan en moeder is een Kiekebelt duif. Een echte overnachter dus en dan zo vliegen! Ik begrijp overigens niet waar ze haar motivatie vandaan haalt. Haar man heeft haar namelijk een aantal weken geleden de deur gewezen. Eigen schuld want ze was druk aan het potten en dat had manlief wel in de gaten. Nu zit ze wat op een zitje naar haar man te kijken die druk bezig is met zijn nieuwe liefde. Misschien vindt ze het wel leuk om daar naar te kijken. Wie zal het zeggen.

< Terug