Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Onderweg naar Sens
6-6-2014
 
Gisteravond de duiven ingekorfd voor de dagfond...

Gisteravond de duiven ingekorfd voor de dagfond vlucht Sens. Voor mijn duiven  571 kilometer. In totaal zijn er 34 de mand in gegaan. Alle duivinnen en 14 doffers. Drie zijn er nog thuis. Een gewonde die vanavond als trainingsduif meegaat met de vitesse vlucht en twee die hun cariere ten einde is.  In de vereniging in totaal 184 duiven en persoonlijk valt mij dat mee. Voor mij is de beslissing om alle duiven in te korven vrij simpel. Het is namelijk toch hun laatste jaar hier op de hokken. Waren het allemaal jaarlingen geweest waarmee ik een nieuw hok moet opbouwen, dan had ik misschien wel een aantal duiven thuis gehouden. 

Het trainen was deze week prima voor zover ze los zijn geweest. Met name woensdag was het wikken en wegen of ze los konden. De duivinnen hebben het vrijwel droog kunnen houden maar voor de doffers zou dit niet meer lukken en daarom besloten ze maar binnen te houden. Het is niet anders.

Ik verwacht zaterdag een vrij zware vlucht. Het kan m.i. alleen maar meevallen. Grote temperatuurs verschillen en ZO wind geeft vaak pittige vluchten. Voor ons trouwens een groot geluk dat we samen met afd. 10 los gaan. Anders was de kans erg groot dat de duiven aan de verkeerde kan van het IJsselmeer zouden belanden met alle gevolgen van dien. Is trouwens weer veel gezeur en gezeik over een gezamenlijke lossing. Wat is er nu mooier dan spreiding? 

Met de jongen gaat het aardig. Ze trainen nog niet zo geweldig maar ik verwacht dat dit vanzelf beter wordt. Maak me daar niet zo druk over. Er zijn er nog steeds 57 van de 59.

 

 

< Terug