Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Sens, een dag later.
8-6-2014
 
Dat was een pittig vluchtje...

Dat was een pittig vluchtje. Gisteravond 26 van de 34 duiven thuis en dus nog 8 achterblijvers waarvan vanmorgen 4 zijn thuis gekomen. De eerste 16 kwamen geweldig (voor marathon duiven) en het leek een gemakkelijke vlucht te worden. Niet dus.

Wat mij opvalt is dat de doffers prima komen en dat de duivinnen het op de dagfond lastig hebben. Dit in tegenstelling tot andere jaren. Ik moest het namelijk op de dagfond altijd van de duivinnen hebben. Ik voer ze anders, misschien zit daar het probleem. Ga de komende tijd de duivinnen ruimer voeren zodat ze wat meer reserves krijgen. 

De lossing met afdeling 10 is top. Ook Sjaak Buwalda schrijft daar op zijn site een stukje over. De spreiding zoals wij die gisteren zagen in de afdeling is bijzonder. Geen overheersing door een bepaalde regio. Iedereen kon vroege duiven pakken. Of je nu in Urk woont of in Appelscha. Mooi toch. Zo hoort het.

Deze vlucht heeft mijn ogen wel doen openen als ik eerlijk ben. Voor jaarlingen is de dagfond soms echt te lastig. Volgend jaar heb ik alleen maar jaarlingen en als ik mijn verstand gebruik, dan laat ik ze alleen vitesse en midfond vluchten vliegen. Als je problemen wilt bij de opbouw van een nieuw hok, dan moet je ze op de dagfond gooien. Geldt overigens niet voor marathon duiven. Die kun je wel spelen op de dagfond als jaarling. Programma duiven speel je volgens mij kapot met vluchten zoals afgelopen weekend. 

De man van afgelopen weekend was Roelof Coster. Hij wint in afdeling 10 de midfond vlucht en de dagfond vlucht. Heel bijzonder. Regelmatig kom ik bij Roelof. Ik leer veel van die man. Een echte duivenmelker met 100% inzet. Gefeliciteerd Roelof.

Bij ons in de vereniging ging de winst naar Harm van Dijk. Harm lag 14 minuten los in de vereniging. Ik heb Harm al getipt als dagfond kampioen van de vereniging en hij lijkt het waar te maken. De combinatie Van der Stouwe Douna heeft het hoogste prijspercentage 1 op 10. Die hebben erg goed geklokt en gisteravond hadden zij ook alle duiven thuis. Knap werk. 

 

 

< Terug