Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Schade beperkt.
10-6-2014
 
Gelukkig is het aantal duiven dat thuis...

Gelukkig is het aantal duiven dat thuis is gekomen vanuit Sens inmiddels gestegen tot 33. Nog 1 te gaan en dus mag ik niet klagen. 

Als ik de berichten op de diverse sites volg, dan valt het mij op dat de duiven in het algemeen goed nakomen. Gelukkig maar want het seizoen duurt nog wel even.  De laatkomers bij mij hebben het wel zwaar. Er zitten een aantal niet zo fris in het hok en zij mogen dan ook thuis blijven komend weekend. De doffers zou ik al thuis houden dus het aantal wat overblijft voor komend weekend (Laon) is beperkt tot 10. 

De jongen zaten in een dip. Een aantal luisterden niet en dat is voor mij de reden geweest om medicatie in de drinkpot te gooien. Ook zijn ze een paar dagen niet los geweest. Het lijkt goed aan te slaan want ze knappen alweer op. Gisteravond met een jong naar Foeke Dijkstra geweest. Dit jong stond namelijk bol van de lucht. We hebben een snee gemaakt in de luchtzak en volgens mij was het duifje daar wel blij mee. Nu een paar dagen in afzondering en dan kan hij (duif heet vanaf nu Foeke) weer tussen zijn vrienden en vriendinnen. 

 

< Terug