Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Onderweg naar Laon
13-6-2014
 
De duiven zijn gisteravond vertrokken richting Laon...

De duiven zijn gisteravond vertrokken richting Laon (421km). In totaal heb ik 13 duiven mee. Om precies te zijn 12 duivinnen, die vorige week redelijk op tijd terug waren van Sens en 1 doffer die enkele weken niet heeft kunnen meedoen i.v.m. een blessure. In de vereniging waren in totaal 199 duiven. 9 trainingsduiven en dus 190 voor de punten. Dit is een vrij klein aantal (voor ons doen dit jaar) maar ook wel te verklaren gezien het resterende programma. 

Volgende week staat Orleans (642 km) op het programma en ook Chateauroux en Bourges staan nog op het programma. Voor mij wordt Orleans een vlucht waarop ik de balans ga opmaken. Doe ik nog mee op Chateauroux en Bourges of korf ik het hele spul in op Orange (988 km) ochtendlossing. Zoals het nu lijkt, dan wordt het Orange. Dat zou dan de laatste vlucht met de oude duiven worden en nemen wij afscheid van het marathon gebeuren.

De nieuwe generatie programma jongen zijn nog niet helemaal zoals het het zou willen zien. De dip die ze vorige week hadden is gelukkig voorbij. Een drietal dagen hebben ze medicatie in het water gehad, maar volgens mij is dat nu niet meer nodig. Het trainen is kort maar krachtig. Er eens lekker op uit is er niet bij. Voordeel is dat het aantal verliezen beperkt is tot 2. Dus van de 58 waar ik mee ben begonnen zijn er nog 56 over.

De jonge duif die afgelopen maandag een snee heeft gekregen in zijn luchtzak doet het prima. Zit in volledige afzondering en in het donker rustig te herstellen. Ik verwacht dat hij zaterdag of zondag wel weer terug kan in het hok.

 

< Terug