Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Onderweg naar Gien.
20-6-2014
 
Gisteravond zijn de duiven vertrokken...

Gisteravond zijn de duiven vertrokken naar Gien (642 km). In totaal 32 duiven ingekorfd. Totaal aantal duiven in de vereniging 102 en dat zijn er natuurlijk niet zo veel. Wel jammer en ik hoop dat de komende jaren deze aantallen op de dagfond gaan stijgen. 

Persoonlijk werd ik niet zo vrolijk toen ik mijn duiven aan het pakken was. Ze waren niet zo mooi als de afgelopen weken. Het trainen en eten e.d. was prima afgelopen week maar in de hand vielen ze mij tegen. Daarom is het extra spannend om zien wat ze gaan doen zaterdag. Kan alleen maar meevallen.

Dit wordt waarschijnlijk de laatste programma vlucht van deze oude duiven. Bij thuiskomst krijgen ze enkele weken rust en mogen ze hun kunsten vertonen begin juli op de ochtendlossing vanuit Orange. Dat is toch bijna 1.000 km. Daarna zit mijn uitstapje naar de marathon vluchten er op. Gaan we ons weer richten op het snellere werk.

Met de jongen gaat het redelijk. Kan volgens mij veel beter. Het trainen is matig. Weinig snelheid op de vleugels. Wat ik vreemd vind is dat ze de laatste dagen veel meer eten dan de afgelopen weken. Het verschil is wel erg groot. Als ik mij niet vergis dat is de meerderheid van de jongen nu uit zicht. Zou uniek zijn want normaal gesproken draaien ze alleen maar rondjes om het hok. 

 

< Terug