Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Gien een dag later.
22-6-2014
 
Wederom een prachtige vlucht gehad...

Wederom een prachtige vlucht gehad. Ik weet dat deze zin misschien wat eentonig overkomt want ik gebruik hem nu al een aantal weken. Volgens mij doe ik het dan goed. Het is namelijk de bedoeling dat je geniet van je duiven en dat heb ik zeker gedaan de afgelopen tijd.

Toen is gistermiddag de eerste meldingen zag op de meldsite schrok ik. Wat een hoge snelheden. Dat had ik echt niet verwacht. Resultaat was dat ik met grote spoed moest gaan maaien en dat er geen tijd meer was om rond te hangen. Het maaien was net klaar en daar kwam mijn eerste duif. Om 15.54 uur. Een prachtige bonte duivin opend het bal. Ik heb genoten.In iets meer dan een half uur heb ik de helft van de duiven (totaal 32 mee) in de klok en om 18.13 uur was de laatste thuis. Op de dag van lossing het klepje dicht op 642 kilometer is het mooiste wat er is. Ook een tegenvaller. De laatste duif (nestzus van de gewonde duif van vorige week) kwam gewond thuis. Even afwachten hoe zij herstelt. 

In de vereniging tegen 102 begin ik met een 3e, 6e, 10e enz. In totaal 10 bij de eerste 30. Niet slecht voor marathon duiven lijkt mij. In de vereniging gaat de 1e plaats naar de Comb. Van der Stouwe Douna. Wederom een eerste. Top. Het beste geklokt 1 op 10: Cor Orsel want zijn enige duif in het concours wist zich als 5e te klasseren. Heel goed gedaan!

En nu: dit was de laatste programma vlucht van 2014 (oude duiven). Ze gaan namelijk over een dikke twee weken naar Orange. Ochtendlossing op 988 kilometer. Daar ga ik mij op richten met in totaal zo'n 30 duiven. Dit wordt de laatste vlucht van deze marathon duiven en daarna is het afgelopen. We gaan dan verder met het snellere soort. Als we zes ochtendlossingen per jaar van tussen de 850 en 1.000 kilometer zouden hebben was ik niet gestopt met de marathon duiven. Middaglossingen ligt deze jongen wat minder om eerlijk te zijn.

 

 

 

 

< Terug