Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Jarig
27-6-2014
 
Vandaag wordt deze jongen alweer 43.

Vandaag wordt deze jongen alweer 43. Altijd een leuke tijd zo rond de TT in Assen. Vandaag dus het huis vol visite en de eerste cadeaus heb ik inmiddels binnen. O.a. een toiletrol gemaakt van papiergeld. Humor.

Komend weekend dus geen vlucht voor mijn duiven. Ze zijn afgelopen zaterdag bij elkaar gebleven na thuiskomst vanuit Gien en de eerste eieren heb ik al zien liggen. De bedoeling is dat het hele stel op zo'n tien dagen broeden ingekorft gaat worden op Orange. Mijn hok is eigenlijk niet geschikt voor het nestspel. Al meerder keren ging het fout met meerdere duiven in een klein hokje vandaar dat ze de volledige ruimte van alle oude duiven tot beschikking hebben. Dit is ongeveer negen meter (in de lengte). Dat zou moeten lukken. Tot nu toe gaat het prima. Wel is het trainen bij nestduiven wat minder. Gisteren de vlag er maar bij gehaald. Ze hebben zo een uur gevlogen.

Afgelopen woensdag met de oude en de jonge duiven naar Marien geweest. Zoals (bijna) altijd geen problemen. Toch ben ik nog steeds niet tevreden met mijn jongen. Het trainen is matig en 's avonds zitten ze erbij alsof ze vier uren keihard hebben getraind. Geen plezierig gezicht. Maar, wat doe je er aan. Gisteren een mailtje gekregen van John Hilbers uit Waskemeer. Hij had een jonge duif van mij dood gevonden in Makkinga. Het duifje was ik al een dag of tien kwijt. Bedankt voor het doorgeven John.

Komende dagen dus rust hier in Appelscha. Lekker andere dingen doen en volgende week een keer met de oude duiven een eindje rijden. Kunnen ze even de vleugels strekken.

 

 

 

< Terug