Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Rust rond de hokken.
30-6-2014
 
Op dit moment is het vrij relaxed rond de hokken...

Op dit moment is het vrij relaxed rond de hokken hier in Appelscha. De oude duiven komen inmiddels op eieren en zoals het nu lijkt gaat het bij 13 van de 14 koppels prima. Er is een stelletje bij dat het nest weer heeft afgebroken. Waarschijnlijk niet tevreden over het resultaat. Toch hoop ik dat ook dit stel nog lekker gaat broeden want over 8 dagen moeten ze in de korf richting Orange. Het trainen gaat bij de oudjes redelijk. Vanmiddag hebben ze ruim drie kwartier op vrijwillige basis hun rondjes gemaakt rond het hok. Zag er prima uit. Het probleem van vieze neusdoppen zoals in 2013 en 2012 is er gelukkig nog niet. Zal het dan toch goed gaan dit jaar?

Komend weekend doe ik helaas niet mee, maar je mag best weten dat ik daar wel een beetje van baal. Chateauroux is natuurlijk een prachtige vlucht waarbij alleen de echte topduiven vooraan zitten. Ook Bourges over twee weken moet ik missen. Even door de zure appel bijten. Ik denk dat ik pas op zijn vroegst over 2 jaar weer aan deze vluchten kan deelnemen.

Zelf heb ik de vlucht Orange van vorig jaar nog even in de boeken opgezocht. Van de 13 heb ik 10 thuis gekregen. Mijn eerste duif kwam toen om 11.15 uur aanzetten en was 96e Nationaal. Doel is om dat te flink te verbeteren. Ook heb ik gekeken naar de wind e.d. Het wordt (duurt nog bijna 2 weken, maar goed) een noordelijke wind kracht 4 in Orange. Dat worden dus 988 pittige kilometers. Vorig jaar was het ook zwaar en kwam de eerste duif Noord Nederland ook pas op dag 2. 

Bij de jongen nog steeds zoiets van: dat kan beter. Neusdoppen niet helemaal wit en ze zitten er nog niet lekker bij. Ik vind het dan ook maar waardeloos dat jonge spul. Africhten zit er dan ook niet in. Kan bij mij ook nog wel even wachten want de eerste keer dat ze met de afdeling mee gaan is 22 augustus. Een trainingsvlucht.

Vanmiddag bij de jongen nog wel een vreemde ervaring. Bij het binnen roepen zaten een zestal jongen te knoeien op de spoetnik. Niet naar binnen en dat ben ik niet gewoon. Omdat de spoetnik vrij hoog zit de verrekijker er bij gepakt. Wat zie ik: zes jongen met groene knijpringen. Zelf heb ik zwarte en witte knijpringen dus het waren allemaal vreemden waarschijnlijk uit hetzelfde hok. Ik heb de bal op het hok gesmeten en de duiven gingen er als een haas van door. Vreemd, maar waar. 

< Terug