Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Klaarmaken voor Orange.
4-7-2014
 
Ik ben volop bezig met de voorbereidingen voor..

Ik ben volop bezig met de voorbereidingen voor de ochtendlossing Orange volgende week vrijdag. De duiven zitten op 1 koppel na te broeden. Lekker rustig in het hok. Het trainen is de laatste dagen niet geweldig. Vandaar dat ik ze naar Apeldoorn heb gebracht voor een trainingsvluchtje. Dit verliep soepel. De 32 duiven die in meegenomen had waren in ongeveer een uur thuis. Er was een doffer die drie kwartier later dan de rest kwam, maar voor de rest geen bijzonderheden. Wel vind ik zo nu en dan een pen. De meeste duiven staan inmiddels op acht pennen dus ook dat hoeft geen probleem te zijn. 

Vandaag wel een spannend moment met de jongen. Bij het loslaten waren ze zoals gewoonlijk bij huis hun rondjes aan het draaien. Prachtig gezicht zo tegen de blauwe lucht. Komt er een grote koppel aan die mijn jonge duiven meeneemt. Weg was het spul. Na ongeveer een uur kwamen er twee terug.  Daarna kwamen ze soms alleen en soms in kleine groepjes terug. Vanavond bij het voeren waren ze alle 52 weer aanwezig. Begin van de week overigens nog wel een jong kwijt geraakt.

Vanmorgen is de dierenarts ook nog even geweest. De kweekduiven en de jongen die moeten fungeren als partner volgend jaar hebben allemaal hun paramyxo enting gekregen. Is dat ook weer achter de rug.

Morgen dus geen vluchten. Ik was niet van plan om in te korven maar ik begrijp zulke beslissingen van het NPO helemaal niet. Om maar in voetbaltermen te blijven: paniekvoetbal. 

< Terug