Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De week van Tours.
16-7-2014
 
Morgen gaan de duiven alweer in de mand voor de...

Morgen gaan de duiven alweer in de mand voor de laatste dagfond vlucht van het jaar. Losplaats wordt zoals het nu lijkt Tours (739 km).

De duiven die meegaan zaten dus afgelopen weekend in de mand richting Orange. Omdat ze daar niet gelost konden worden zijn ze uiteindelijk gelost te Eemnes (tussen Hilversum en Almere). Je wilt het niet geloven, maar deze vlucht was de kortste van het jaar met de grootste verliezen. Een doffers van 2012 is achtergebleven en een duivin van 2010 die als eerste thuis kwam heeft een blessure overgehouden aan haar vleugel en is helaas niet meer inzetbaar. 

Zo zie je maar weer. Afstand zegt echt niet alles. 

De duiven zijn overigens in goede doen thuis gekomen. Totaal geen gewicht verloren en het trainen bij huis was de afgelopen dagen top. Zoals eerder aangegeven gooien ze wel veel pennen op dit moment. Komt natuurlijk door het weduwschap spel, nestspel en nu weer weduwschap. Morgenmiddag maar eens kijken hoeveel er mee kunnen. Ik hoop op ruim twintig.

Gistermorgen waren de jongen nog even flink aan het trainen. Uren zijn ze weg geweest en elk voordeel heeft zijn nadeel want gisteravond bij het voeren zag ik een doffertje lopen met een groot gat in zijn borst. Het water en voer wat naar binnen ging liep evensnel weer naar buiten. Samen met Foeke Dijkstra het duifje genaaid. Nu afwachten of het wat gaat worden. 

Ook heb ik de jongen afgelopen week voor het eerst weggebracht. Maar een paar kilometer, want ze moeten eerst maar eens wennen aan het gebeuren. Dit ging prima want bij thuiskomst zag ik de koppel al rondjes draaien. De kop is er af. 

 

 

< Terug