Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bourges wordt Tours, Tours wordt Breuil Le Vert.
18-7-2014
 
Niets zo flexibel als het vliegprogramma.

Niets zo flexibel als het vliegprogramma van de afdeling. Bourges werd Tours en nu is Tours omgezet in een vlucht met zo'n 250 kilomter kortere afstand Breuil le Vert. Wat ik er van vind? Voor degene die dat wil weten: jammer.  Ik weet dat ik makkelijk praten heb met mijn overnacht duiven, maar de (echte) fond liefhebberhebbers komen er slecht af dit jaar. Vooral de laatste weken is het natuurlijk een drama met al die annuleringen en kortere afstanden. Wat ik dan helemaal niet begrijp is dat ze wel de jongen duiven wel willen gaan africhten morgen. Kijk, oude duiven die redden zich wel met warm weer maar jonge duiven niet natuurlijk. Die zijn nog zo dom als olie. Wat een keuzes.

Goed, we hebben het ermee te doen en volgens mij heeft onze vereniging besloten geen jonge duiven in te korven. Dat is volgens mij een goed besluit. 

Gisteravond dus 27 duiven in de mand gestoken voor de vlucht vanuit Breuil le Vert (484 km). In de vereniging was het aantal duiven extreem laag namelijk: 69.  Veruit de grootste inkorver dus. Afwachten wat het morgen gaat worden maar de verwachtingen morgenvroeg zijn prima.

Mijn jonge duiven doen het prima. Vanmorgen was de hele club zeer fanatiek aan het vliegen. Ruime tijd uit zicht en snoeihard over het huis racen. Prachtig gezicht. Nog iets aparts: De jonge duif die wij dinsdagavond heben genaaid omdat zijn hele borst open lag heeft gisteravond mijn opvanghokje afgebroken. Meneer moest naar zijn vrienden in het jonge duiven hok. Mijn gedachte was dat rust zijn wond beter zou doen helen. Meneer dacht daar anders over. Uiteindelijk nadat het geweld te erg werd besloten om hem dan maar bij de jongen in te doen en wat zag ik vanmorgen tot mijn grote schrik. Hij was gewoon met de groep weg. Vliegen alsof er niets aan de hand is. Wat een karakter. 

< Terug