Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Chalons en Champagne. Een dag later.
20-7-2014
 
Gisteren een aardig vluchtje gehad vanuit...

Gisteren een aardig vluchtje gehad vanuit Chalon en Champagne (459 km). Op tijd los en een mooie spreiding van de eerste duiven over de afdeling. Dit komt natuurlijk doordat er gezamenlijk met afd. 10 is gelost. Was dit niet aan de orde geweest, dan hadden we hier (oostelijke deel van de afdeling) voor spek en bonen op de duiven staan wachten. Mooi toch zo'n spreiding. Daar kan niemand op tegen zijn?

Het viel mij op dat er in de afdeling een aantal steenvroege duiven zaten. Duiven die super gemotiveerd zijn. Prachtig is dat deze duiven zich nu kunnen onderscheiden. Vooral de duif uit Harkema met zo'n 80 meter per minuut los is natuurlijk super. In onze vereniging was de eerste duif van Harm van Dijk. Ook deze duif was gisteren veruit de beste van de 69 die meededen. Meer dan een kwartier los op 460 kilometer is geweldig. Gefeliciteerd Harm. Het beste geklokt 1 op 10: Pieter Zijlstra. Hij had maar liefst 1 duif mee en deze duif wist zich als 5e te kwalificeren. 

Zelf was ik niet helemaal tevreden. De duiven waren volgens mij verre van gemotiveerd. Ze vlogen rustig nog een aantal rondjes om het hok bij thuiskomst en dan deden ze ook nog eens rustig aan bij het naar binnen lopen. Ik heb dat dit jaar gelukkig niet zo vaak meegemaakt.  Toch nog 14 van de 27 in de prijzen (samenspel E afdeling Friesland). In de vereniging begin ik op plaats 8 en heb 14 bij de eerste 29. Nog niet zo slecht met die overnachters. Nu (11.07 uur) is er volgens mij nog 1 onderweg. Het kan best zijn dat ze er al is, maar dan zit ze tussen de jonge duiven. 

< Terug