Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Pubers
23-7-2014
 
Het zijn echte pubers die jonge duiven...

Het zijn echte pubers die jonge duiven. Ze vermaken zich prima en doen eigenlijk niets anders dan nestjes bouwen en wat om het hok heen draaien. Het is een levendige boel hier. Als je dan lekker in de schaduw gaat zitten en een half uurtje de tijd neemt, dan geniet je er pas echt van. Al diverse eitjes liggen er in het jonge duiven hok die ik direct vervang door kunst eieren. Omdat ze de hele dag naar buiten kunnen is het voor beide partners mogelijk even de vleugeltjes strekken gedurende de dag. 

Gistermorgen de jonge duiven nog even weggebracht voor een korte trainingsvlucht. Dat ging niet helemaal zoals gewenst. Bij thuiskomst waren er ongeveer 32 van de 52 thuis. Gisteravond was er nog 1 niet thuis.  Ze hebben waarschijnlijk andere duiven getroffen onderweg want als het goed heb begrepen dan was ik niet de enige liefhebber die de jongen afgericht heeft gisteren. 

Vanmorgen ook de eerste selectie gedaan bij de oude duiven. In totaal 17 oude duiven gaan weg. De overige 15 blijven als partner voor de vliegduiven volgend jaar of worden verkocht. De vlieghokken van de oude duiven staan inmiddels leeg en van die gelegenheid wordt gebruik gemaakt om een aantal aanpassingen te doen. Niet de komende dagen want het is mij veel te warm daar boven in die hokken.

 

 

< Terug