Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Poll.
29-7-2014
 
Op de site van de noordelijk unie staat een poll...

Op de site van de noordelijke unie staat een poll over (stevige) dagfond vluchten. Hier kan de liefhebber invullen of hij of zij daar behoefte aan heeft. 

http://www.noordelijke-unie.nl/poll

Ik begrijp dat er mensen zijn die zeggen dat de noordelijke unie (te) groot is, maar ook binnen de NU kennen ze zones. Dit maakt het spel een stuk aantrekkelijker. Zelf zou ik het prachtig vinden. Drie relatief korte dagfond vluchten en drie stevige dagfond vluchten. Zo komt een ieder aan zijn/haar trekken.

Voor de rest is en blijft het rustig om de hokken. De jongen moeten nog een keer of vier in de mand voor een trainingsvlucht de komende tijd want 23 augustus staat het eerste vluchtje (trainingsvlucht afdeling) op het programma. Ik heb er nu al zin in. Ik ben benieuwd waar mijn jongen toe in staat zijn. 

De oude duiven hokken staan inmiddels leeg en worden nu aangepast voor het nieuwe spel. Er komt een nieuw vloertje in en ook komen er in de duivinnnen verblijven broedhokken. Een hele klus voor iemand die niet zo handig is. 

Wat mij opvalt is dat het op de meeste duivenmelkers sites erg rustig is. Weinig nieuws onder de zon. Zou het zo zijn dat de meeste liefhebbers er even klaar mee zijn. Misschien is een zomerstop iets. Sorry, wat zeg ik nu? Dat zou wel heel modern zijn en dat zijn we niet in duivenland. We gaan lekker door op deze manier. De sport verdwijnt vanzelf. 

 

 

 

 

< Terug