Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Toch maar met de jongen op stap en bezoek Marien.
7-8-2014
 
Ondanks dat het absoluut geen duivenweer...

Ondanks dat het absoluut geen duivenweer was vanmorgen toch maar met het spul op reis geweest. Mijn verwachtingen waren namelijk dat het weer snel zou verbeteren. Helaas ging dit in mijn ogen niet snel genoeg en heb ze daarom niet verder gebracht dan Frederiksoord. In eerste instantie zouden ze namelijk richting Zwolle, maar dat durfde ik niet aan. De hele lucht zat dicht en het zicht was ook erg slecht. Wat ik wel wist, omdat ik gisteravond met de jonge duiven naar dierenarts Marien ben geweest, was dat ze super gezond waren. Geen geel o.i.d. Altijd goed om te weten als je met de duiven aan het africhten bent. 

Toch mooi dat je de duiven gezond kunt houden zonder medicatie. De jonge duiven hebben alleen iets gehad toen ze last hadden van coli. Maar nog helemaal niets tegen de koppen of het geel. 

Wel zag ik afgelopen week een enkele luis. Die ga ik zaterdag aanpakken samen met mijn dochter. 

In totaal nu de jongen vijf keer afgericht. Normaal gesproken is dat vier keer en dus zijn we al beter bezig dan andere jaren. De bedoeling is dat ze de komende weken nog een tweetal keren de mand ingaan voordat het echte werk begint. Kijken of dat gaat lukken. 

 

 

< Terug