Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Opnieuw op stap met de jonge duiven.
15-8-2014
 
Vanmorgen de jonge duiven opnieuw...

Het was vanmorgen eerst even afwachten of het vandaag wel zou lukken. Gisteravond had ik niet zo'n goed beeld gekregen wat voor weer wij precies konden verwachten vandaag. Na de jaarlijkse controle bij de tandarts (geen gaatjes) in totaal 51 jongen gepakt voor een trainingsvlucht vanuit (wederom) Steenwijk. De vorige keer waren het er nog 52, maar er was een duif in de lappenmand en helaas heeft zij het niet gehaald. 

In totaal met zes mandjes en onder een prachtige hollandse lucht vertrokken naar Steenwijk. Daar aangekomen heb ik de mandjes 1 voor 1 open gemaakt. De duiven moesten nu dus in kleine groepjes naar huis in plaats van met de grote groep. 

Bij thuiskomst zag ik in ieder geval 48 rondlopen. Het lijkt dus weer goed te gaan. Dit was de zevende keer en eigenlijk is het wel goed zo. Mocht ik de komende dagen echter nog tijd en zin hebben, dan breng ik ze nog een keertje richting Zwolle. Is geen noodzaak, maar puur voor mijn gevoel. Zodat ik kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om weinig duiven te verliezen straks op de natour. 

Onderstussen is het vandaag de laatste vakantiedag voor de kinderen. Het echte leven begint weer. De heren moeten morgen alweer naar de eerste hardlooptraining en onze dochter kan nu nog lekker paardrijden overdag, maar volgende week zit ze weer in de schoolbanken. Hieronder nog een mooie foto van een vakantievierdende dochter. 

< Terug