Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Goed nieuw en slecht nieuws.
17-8-2014
 
Het goede nieuws is dat de liefhebbers waar...

Het goede nieuws is dat de liefhebbers waar ik voornamelijk mijn duiven gehaald heb afgelopen weekend super hebben gevlogen. Hans Dekkers begint met de eerste twee plaatsingen in het rayon tegen bijna 3.400 duiven en W & F Ebben behaalden goud tegen zo'n 3.600 duiven. Geeft de burger moed.

Ook de trainingsvlucht gisteren vanuit Hasselt is goed verlopen. Gistermorgen zaten namelijk 50 jonge duiven in het hok en ook gisteravond zaten er 50. 

Nu het iets minder leuke nieuws. Door een wijziging van het vliegprogramma hebben wij komend weekend geen trainingsvlucht. Deze is (begrijpelijk) verschoven naar een andere dag. Dit om a.s. vrijdag bij het inkorven van een reguliere jonge duiven vlucht problemen te voorkomen. Helaas is de nieuwe trainingsvlucht voor zuid Friesland verschoven naar de woensdag 27 augustus. Noord Friesland heeft de trainingsvlucht een dag eerder en wel op 26 augustus. Ik vind dat niet zo handig want vrijdag 29 augustus (dus, twee dagen later) moeten diezelfde duiven alweer de mand in voor de eerste natour vlucht vanuit Gennep. Dat lijkt mij wat te kort dag mede omdat het hier gaat om grote aantallen onervaren jonge duiven. Graag zou ik zien dat ook de duiven van noord Friesland uiterlijk 26 augustus een trainingsvluchtje zouden krijgen. Dan hebben ze nog tijd om te herstellen van deze inspanning. Een aantal liefhebbers geven nu reeds aan dat ze op de trainingsvlucht niet gaan inkorven. Erg jammer natuurlijk want er worden wel kosten gemaakt. Wat ik zelf ga doen is nog de vraag. 

< Terug