Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Verbouwing hok.
19-8-2014
 
Het verbouwen van de duivinnen verblijven...

Het verbouwen van de duivinnen verblijven gaat volgens schema. Voordeel is dat het niet zo warm meer is en ik veel meer zin heb om iets te ondernemen. Op een aantal kleine dingetjes na is ook het tweede duivinnen verblijf klaar. In totaal nu ruimte voor 20 vliegduivinnen. De bedoeling is dat de partners thuis blijven zodat er bij thuiskomst altijd iemand zit te wachten. Ik verwacht dat dit een positieve werking heeft op de motivatie. 

Nu is het tijd om te beginnen met de verblijven van de heren. Hier hoeft gelukkig niet veel te gebeuren dus als alles meezit dan ben ik eind augustus daarmee klaar. Ook daar dan plaats voor in totaal 20 duiven. Dat wil niet zeggen dat ik mij in september ga vervelen want de kweekboxen ga ik (wederom) veranderen. Die klus gaat mij aardig wat tijd kosten ben ik bang. Als het maar voor 15 januari 2015 klaar is want dan begint de kweek alweer.

Bij de jonge duiven is het rustig. Ze zitten er niet zo lekker bij en volgens mij komt dat door het koude weer. Ze hebben vanmorgen heerlijk genoten van een bad en nu liggen ze wat op het dak te relaxen. Echt vliegen doen ze amper. Het zal wel te maken hebben met de rui. De meeste jongen staan op drie of vier oude pennen en zijn aardig kaal. Het africhten staat deze week op een laag pitje. Misschien komend weekend nog even op stap met de pubers. Al denk ik dat die kans erg klein is. 

 

< Terug