Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven tweede natour vlucht.
5-9-2014
 
De duiven zijn onderweg naar Weert...

De duiven zijn onderweg naar Weert voor de tweede natour vlucht van dit jaar. Weert heeft voor mijn duiven een afstand van 196 km. Zo'n 14 jaar geleden ging deze jongen nog twee tot drie maal per week naar Weert om te werken. Toen vond ik het helemaal niet ver maar nu ik dit typ denk ik toch: dat is toch nog een hele afstand.

In de vereniging in totaal 659 duiven ingekorfd. Iets meer dan 200 trainingsduiven en dus ruim 400 duiven voor de punten.

De twee aangewezen duiven o.b.v. de resultaten van de twee eerdere vluchten:

NL14-1432042    

13-548 (Dakin x Body Talk) Arie Dijkstra x 13-566 (Fresku x Dido) Arie Dijkstra

NL14-1432053     13-600 Lijn Orleans, Hans Dekkers x Lahuis duivin (zus 1e NPO Pithiviers), Gerrit Lahuis

In het begin van de week zo nu en dan gedacht dat de duiven niet volledig fit waren. Gedurende de week werd ik steeds minder ongerust en volgens mij loopt het met een sisser af en heb dus 47 jonge duiven op pad gestuurd. Drie zijn er thuis. Dat zijn de duiven die zondag thuis kwamen en zij krijgen volgende week een nieuwe kans. 

Na het inkorven nog even een lastig klusje gedaan. De mestbakken onder de ren schoongemaakt. Het was een grote bende en dat stond mij al enige tijd niet aan. Na dit klusje even flink gedoucht. Het begon mij overal te kriebelen.

Morgenvroeg staat het reinigen van het jonge duiven hok op het programma. In opdracht van mijn vrouw want zij heeft de afgelopen week enkele keren de jonge duiven verzorgd en was niet tevreden over het vieze hok. Nou, dan weet je wat je te doen staat. 

 

 

 

< Terug