Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Donderdag 23 oktober 2014.
23-10-2014
 
We gaan richting winter en dat is te...

We gaan richting winter en dat is op diverse fronten te merken. Het laten uitvliegen van de duiven staat hier op een laag pitje. Alleen nog even de jonge duiven overwennen naar de afdelingen van de oude duiven en dat is het. Bij slecht weer blijven ze binnen en vanaf ongeveer 1 november blijft de klep helemaal gesloten. Het vergaderseizoen is geopend en ook bij onze vereniging was afgelopen maandag de najaarsvergadering. Een positief punt is dat we (volgens mij) drie nieuwe leden erbij krijgen. Dat is tegen alle statistieken in.

Toch maak ik mij zorgen over de toekomst van de duivensport. Ik las op de site van Embregts Theunis dat de gemiddelde leeftijd in afdeling Brabant 62 jaar is. Dan kunnen wij allemaal wel onze kop in het zand steken, maar dan wil je de werkelijkheid niet onder ogen zien. Dat is natuurlijk ook niet nodig als je zelf inmiddels ruim zestig of zeventig bent want dan is het de zorg voor de jonkies. Echter,  modernisering van de duivensport is het enige redmiddel. Afgelopen weekend werd bij het forum van Habru de vraag gesteld aan Eijerkamp sr, Hennie La Grouw en Stefaan Lambrechts hoe zij de duivensport zien in de toekomst. Ik had niet het idee dat de heren zich zorgen maken. Ik hoop dat ze gelijk krijgen, maar ik voorzie weinig goeds. 

Daarom zou ik ook graag zien dat de afdelingen 10 en 11 met elkaar gaan samenwerken. Ga nu alvast met elkaar in gesprek dan kunnen we over enkele jaren als het aantal liefhebbers teruggelopen is met 25% samen vervoeren en lossen en de kosten beheersbaar houden.

 

 

< Terug