Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Goed nieuws.
28-10-2014
 
Na de tweede taartvlucht maakte ik mij zorgen ...

Na de tweede taartvlucht maakte ik mij zorgen over de gezondheid van de duiven. Er waren duiven die niet meer naar buiten gingen om te trainen en er waren zelfs een aantal duiven die niet meer van de grond kwamen. Met moeite vlogen ze naar de voertafel. Ik heb toen besloten om niet meer in te korven en de overige taartvluchten te laten voor wat het is. Helaas, want ik ben fan van die vluchten.

Wel heb ik toen besloten om mest op te sturen naar Belgica de Weerd en direct te starten met en paratyfus kuur over het voer. Gisteren kreeg ik de uitslag van het onderzoek binnen en gelukkig was er niets aan de hand. Inmiddels vliegen de duiven ook weer alsof er nooit een probleem is geweest. Wat het wel geweest is blijft een raadsel. Misschiend dat ze met een aantal ergens tegenaan zijn gevlogen. We zullen het nooit weten. 

Afgelopen vrijdag is de dierenarts geweest en zijn alle duiven geent tegen paramyxo. Dat is een jaarlijks terugkerend iets waar ik een hekel aan heb. Alle duiven pakken en vooral de vasthouders gaan als gekken te keer in de manden. Nee, er zijn leukere dingen in de duivensport dan zo'n verplichte enting. Zondagavond het ik de 48 jonge duiven bekeken en de geslachten gescheiden. Het aantal doffers en duivinnen is redelijk in evenwicht. De komende dagen mogen ze nog lekker wat rondvliegen bij huis en na komend weekend is het gedaan. Klepje dicht tot begin maart 2015.

 

 

< Terug