Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bijeenkomst afdeling Friesland.
5-12-2014
 
Afgelopen maandag naar de ....

Afgelopen maandag naar de regio bijeenkomst geweest van de afdeling Friesland te Steenwijkerwold. Veel respect heb ik voor de bestuurders van onze afdeling dat ze zoveel tijd en energie steken in deze informatieve avonden.

Na een korte inleiding van de voorzitter kregen wij een tweetal presentaties te zien. De eerste ging over het vliegprogramma en de tweede was een soort evaluatie van de samenspel indeling. Interessante materie.

Schokkend was het om te zien dat ik vrijwel de jongste aanwezige was. Misschien dat er nog een paar relatief jonge mensen aanwezig waren, maar je ziet de acheruitgang. Helemaal erg is dan dat ze het vanuit de zaal het vooral hebben over de oude liefhebbers en dat er over de toekomst niet wordt gesproken. Ik leg me daarbij neer. Ik geef de duivensport nog 15 jaar. Dan moeten wij het doen met 25% van de huidige liefhebbers en zijn de kosten niet meer te dragen. Gewoon realistisch zijn. 

Ik kan mij dan ook vinden in het stukje van Martin van Zon in het Spoor der Kampioenen. Hij geeft daarin precies aan waarom de duivensport ten einde loopt.  Het is niet anders. Dan de komende jaren er nog maar even flink van genieten van de duiven.

 

 

 

< Terug