Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tijd om de schade in te halen.
21-12-2014
 
De afgelopen maanden weinig tijd gehad...

De afgelopen maanden weinig tijd gehad voor de duiven. Met een minimale verzorging zijn ze de afgelopen maanden toch prima doorgekomen. Wel moet ik zeggen dat als dit zo blijft, de stofjas aan de wilgen wordt gehangen. Het is op een gegeven moment niet meer te doen en als de vezorging niet kan plaatsvinden zoals je wilt, dan gaat het je alleen nog maar tegen staan. Kan niet de bedoeling zijn. Laten we hopen dat we de komende periode weer genoeg tijd hebben voor de duiven. Het is en blijft een prachtige ontspannende hobby.

Wat ik de afgelopen dagen heb gedaan is de duiven rond laten vliegen. Normaal gesproken komen ze niet buiten in de winter maar omdat het in mijn ogen prachtig duivenweer was heb ik ze laten gaan. Ze vonden het prachtig en waren flink aan het rondjagen om en boven het hok. Ook geen last gehad van de rover. Dat was de reden dat ik ze altijd binnen laat in de winter. Afgelopen voorjaar had ik de duiven voor het eerst  (na ruim vijf maanden vast zitten) los en dat was toen een groot drama. Door ze nu soms los te laten wil ik die ellende voorkomen. 

Komende weken dus het achterstallige werk uitvoeren. Een flinke to do lijst heb ik klaar liggen. Voorwaarde is wel dat het  niet erg gaat vriezen. Want dan blijft dat lijstje lang en komt er niets van de werkzaamheden terecht. 

 

 

 

 

 

< Terug