Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zaterdag 27 december 2014.
27-12-2014
 
Lui geweest.

Lui geweest met de Kerstdagen. Kwam mede doordat ik niet 100% fit was. De dagen daarvoor wel veel activiteiten om handen gehad en lig dus wat klussen betreft op schema. 

De vliegduiven zijn voorgekoppeld. Dit stelt overigens niet veel voor want het is niet meer dan per afdeling tien broedbakken open te zetten en daarna acht doffers en acht duivinnen in het hok te plaatsen. De rest zoeken ze zelf maar uit. De partners van de vliegduiven zijn vasthouders die niet los komen. Dit is iets nieuws bij mij en ik doe dit om ervoor te zorgen dat ze gemotiveerd blijven. Het ligt in de planning om de kweekduiven en de vliegduiven 4 of 5 januari 2015 te koppelen. Nog iets eerder dan vorig jaar. Ik word gedwongen om vroeg te koppelen omdat de vliegduiven, waar de eieren van de kwekers onder komen te liggen, tijdig op weduwschap moeten komen. Begin maart  moeten ze weer dagelijks los.  

In de voliere achter in de tuin nog wat veranderingen doorgevoerd en ook op advies van Bennie van Dijk het raam in het jonge duiven hok vervangen door gaas. 

Voor de rest nog even de vliegprogramma's van de diverse afdelingen bekeken. Ze hebben het over een Nationaal Vliegprogramma. Omdat ik mijn jongen pas speel op de natour viel mij het volgende op:

afd. 9 Oost Nederland -> 6 natourvluchten van 15 augustus t/m 19 september;

afd. 10 Noord Oost Nederland -> 4 natourvluchten van 29 augustus t/m 19 september;

afd. 11 Friesland -> 3 natourvluchten van 29 augustus t/m 12 september.

Zoals u kunt zien een echt Nationaal Vliegprogramma.

Gelukkig hebben wij nog de taartvluchten. Kunnen ze toch nog genoeg ervaring op doen in hun geboorte jaar. 

Nu ik het toch over het Nationaal Vliegprogramma heb nog even mijn mening: 

Het is een stap terug in de modernisering van de duivensport. In Friesland had met al een beetje rekening gehouden met de moderne tijd. Er was een (minimale) mogelijkheid om op vakantie te gaan. Dat is als je het Nationale programma bekijkt weer helemaal van de baan. We kunnen nu met de oude duiven spelen van begin april tot eind augustus. Elke week! Jippie. Goed voor de sport.

Heb daarom ook met plezier de colums van Henk de Weerd en Martin van Zon gelezen waarin zij stellen dat de duivensport nog wordt uitgeoefend zoals dertig jaar geleden. Onze sport gaan helemaal niet met de tijd mee. Met alle gevolgen van dien. 

 

 

 

 

< Terug