Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Gekoppeld
4-1-2015
 
Gisteren alle duiven gekoppeld ...

Gisteren alle kweekduiven gekoppeld. In totaal achttien kweekboxen geplaatst waarna de koppeling kon plaatsvinden. Was nog een hele klus, maar het is gelukt. Dit jaar kruis ik de diverse soorten. Er is maar één zuiver koppel van het soort Hans Dekkers omdat het nu eenmaal zo uitkomt. Het blijft een genot om te werken met die kweekboxen. Als je ziet hoe die duiven zonder problemen een nieuwe partner accepteren dan kan ik het iedereen aanraden. Ook weet je zeker dan de jongen uit dat koppel komen. Ik heb wel eens gelezen dat er nogal wat vreemdgangers in de duivenwereld rondlopen. Komt er een kras jong uit een koppel blauwbanders. Dan weet je genoeg. 

Ook de vlieduiven gekoppeld gisteravond. In totaal (schrik niet) tweeendertig koppels. Deze koppels heb ik al eens een paar dagen bijelkaar gehad zodat ze wat aan elkaar konden wennnen. De bedoeling is dat ik de eieren van de kwekers onder de vliegduiven ga leggen. Overigens is het zo dat de van de tweeendertig koppels vliegduiven maar één van de partners gaat vliegen. De ander blijft thuis. Dit om ervoor te zorgen dat de motivatie blijft. Dit ga ik komend jaar voor het eerst proberen. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Het is de bedoeling om rond de zestig jongen te kweken. Twee rondes uit de kwekers om precies te zijn. Vorig jaar kwam ik op negenenvijftig uit. Dat blijkt meer dan genoeg te zijn want eind 2014 waren er nog achtenveertig over. 

 

 

 

 

 

< Terug