Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bezoek kijkdag Gerard Koopman
11-1-2015
 
Afgelopen vrijdag naar de kijkdag van Gerard...

Afgelopen vrijdag naar de kijkdag van Gerard Koopman en zijn team geweest. Ook deze keer samen met Geert Dijkstra lopen smullen van het hele gebeuren daar in Ermerveen. Het is altijd weer een genot om die mooie kweekboxen te bekijken. Alles super schoon en in principe weinig kwekers als je ziet hoeveel ruimte er is. Er staat van alles klaar voor de inwendige mens.  Gewoon een gezellig en gastvrij gebeuren. Over de kwaliteit van de duiven hoeven wij het niet te hebben. Die is bijzonder hoog uiteraard. 

Zaterdag en vandaag zelf nog wat aan het prutsen geweest. Het jonge duivenhok moet iets aangepast worden. Gelukkig geen grote ingreep, maar toch moet het wel even gebeuren. De temperatuur is prima om wat te klussen. Ik heb ook wel eens bij min 10 graden in het hok staan knoeien en dan heb ik dit liever. Een beetje wind is dan ook niet zo erg. 

Met de kweek gaat het prima. De achttien kweekkoppels vinden elkaar allemaal lief dus wat dat betreft geen problemen. Overigens nog geen eieren gezien. Ik verwacht dat vanavond de eerste dames zullen gaan leggen. We wachten rustig af.

Komdende woensdag komt de heer Mulder van Matador bij ons in het verenigingsgebouw. Hij komt het e.e.a. vertellen over het voer(en). Als mijn agenda het toelaat ga ik even kijken. Het is voor iedereen toegankelijk dus als je zin en tijd hebt dan ben je van harte welkom woensdag 14 januari 2015 te Oosterwolde. Vanaf 20.00 uur. Het adres is: Hornleger 4.

 

< Terug