Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken 12 maart 2015.
12-3-2015
 
De duiven zijn los geweest...

De duiven zijn nu vijf keer los geweest. Zowel de doffers als ook de duivinnen hebben hun eerste rondjes rond het hok gevlogen in 2015. Hier ging dat zonder problemen. Ik hoor ook andere geluiden waarbij de rover weer volop actief is. Dat is zo waardeloos want je wordt bang om het klepje open te zetten. Ik verwacht de komende jaren op dat gebied alleen maar meer ellende. 

Met de jongen gaat het niet helemaal naar wens. Bij de eerste ronde (28 stuks) zitten een paar niet zo fris. Eingenlijk moet je die direct uit de groep halen maar ik ben een beetje laks aan het worden geloof ik. Kortom: ze zitten er nog. De tweede ronde komt prima op. In totaal zestig jongen voorzien van een ring. Precies het aantal waar ik op hoopte. Nog een week of twee en alle jongen zitten in het jonge duiven hok. Pas dan laat ik de eerste ronde eens buiten kijken. Even dom houden en wachten tot de hele groep los kan. 

Afgelopen zondag met Geert en Wilt naar de beurs geweest te Houten. Een ritueel aan het worden dit jaarlijkse uitstapje. Gezelligheid staat hier op de eerste plaats en dat is ook dit jaar weer gelukt. Enkele aankopen gedaan bij de familie Beute en tevens een aantal nieuwe filters voor op het stofmasker gekocht. Dat was het wel zo'n beetje. 

< Terug