Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De eerste slachtoffers.
22-3-2015
 
De eerste slachtoffers van de roofvogel dit jaar..

De eerste slachtoffers van de roofvogel zijn ook weer te betreuren. Gisteren een doffer en vandaag een duivin. In totaal de duiven nu twaalf keer los gehad en tot gisteren dus zonder problemen. Kan er erg slecht tegen dat er duiven worden gepakt. De doffer had nog vrij kleine jonkies liggen die ik gelukkig nog heb kunnen overleggen naar een kweekkoppel. De duivin was een prachtige bonte duivin. Dat ze bont was is misschien ook wel haar probleem geweest. Met dit mooie weer zien de rovers haar van verre. Hopen dat het hier bij blijft.

Afgelopen woensdag met een zes tal duiven naar Marien geweest voor de periodieke controle. Alles was goed volgens Marien dus ik kan weer op twee oren slapen. Omdat ik bij de doffers een aantal pennen had gevonden aan Marien de vraag gesteld hoe dan kan. Volgens hem is dat vrij normaal bij jaarlingen. Er is altijd een klein percentage van de jaarlingen dat vroegtijdig een pen gooit. Ook al hebben ze niet eens een nest gehad. Niets aan te doen. Wel gaf Marien aan dat als je geluk hebt het bij die eerste pen blijft de eerste tijd. Hoeft niet maar vaak blijkt de rui na de eerste pen even stil te vallen. We zullen zien. Ik houd alles bij dus wordt vervolgd.

Vanmiddag een vijfentwintig tal jongen gespeend. In totaal zitter er nu tweeenvijftig jongen in het hok en er komen hooguit nog een stuk of zes bij en dan is het mooi geweest. Meer moet ik absoluut niet hebben. De oudste jongen zijn erg kaal aan het woren er liggen allemaal veren rond het hok. Ik doe niet aan bijlichten of verduisteren, het blijft hier puur natuur. Ze zijn nog niet los geweest dit omdat de rover nog veel te fanatiek is. Ik verwacht pas over een week of twee de jongen los te kunnen doen. Dan zijn de dagen ook weer wat langer met alle voordelen van dien.

 

< Terug