Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Druk duivendagje.
3-4-2015
 
Vandaag stond bijna volledig in het teken van ...

Vandaag stond bijna volledig in het teken van duiven. Het begon vanmorgen al aardig vroeg met het enten van de jongen tegen paramyxo. In totaal 59 stuks voorzien van een prikje. Deze jongen had ik gisteravond al in de mand gestoken dus de eerste nacht mand ervaring hebben ze ook alweer opgedaan. Ze worden daar overigens niet zo rustig van. Vanavond bij het voeren waren ze wild als wat. De komende dagen dus veel tijd doorbrengen bij de jongen tijdens het voeren. Kijken of ik ze weer een beetje vertrouwen kan geven. Heb namelijk een hekel aan van die wilde duiven die alle kanten op stuiven als je het hok binnen komt.

Daarna met de duivinnen naar Frederiksoord gereden. Op de teller bijna 19 kilometer. De thuisblijf doffers had ik in de broedbakken opgesloten zodat de dames een leuke verrassing stond te wachten. Omdat het allemaal jaarlingen zijn wisten ze dat waarschijnlijk nog niet want ze hebben er ruim drie kwartier over gedaan om thuis te komen. In een grote koppel kwamen te tegelijkertijd thuis. Toen de doffers gepakt. De thuisblijf duivinnen in de broedbakken opgesloten en daarna ook de heren naar Frederiksoord gebracht. Zij waren een stuk sneller dan de dames. In een half uur was alles thuis.

Daarna de antennes geplaats. Dat is hier een ramp van een klus. Moet namelijk allemaal gebeuren boven op de garage. Op een laddertje. Dat is geen pretje, maar als het spul der zit ben ik het weer snel vergeten. Ook de antenne bij de jonge duiven alvast geplaatst. Ik ga ervan uit dat de duiven volgende week daar naar binnen gaan. Hoef ik mij niet druk te maken want ook daar worden ze geklokt.

De komende dagen nog eenmaal met de oude duiven op stap. Omdat het niet mijn meest favorite bezigheid is laat ik het bij twee keer.

Tot slot vandaag de uitslag van het mestonderzoek binnen gekregen. Omdat er twee oude kweekduivinnen dood waren gegaan (zonder dat je er iets aan kunt zien) voor de zekerheid mest opgestuurd. De uitslag was op alle punten negatief. Gelukkig dus geen rare dingen en waarschijnlijk was het toeval.

< Terug