Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Tweede traingingsvluchtje met vreemd verloop.
5-4-2015
 
Vanmorgen het hele spul weer in de auto geladen...

Vanmorgen het hele spul weer in de auto geladen. Was weer een drukte want de jongste had ook nog een tennistoernooi en even kijken bij deze jonge heer waarderen ze hier ook wel.

Om 11.15 uur de duivinnen losgelaten samen met de andere zoon te Steenwijk. Ze bleven aardig lang circelen en op een gegeven moment zetten ze zuidwaarts af. Wij draaien ons om en wat zien wij: drie redelijk grote koppels met duiven die ook gelost werden. Het feest kon beginnen. Een grote groep met duiven die blijven circelen totdat ze westwaarts afzetten op weg naar hun hok. Niet de noordelijke kant zoals gewenst. Dat ging niet zo lekker dus. De doffers zaten nog in de auto en die mochten daar ook nog even in blijven zitten want eerst moesten wij even bij het tennis kijken.

Uiteindelijk om 12.15 ook de doffers losgelaten te Steenwijk. Op dat moment geen andere liefhebbers in de buurt met hetzelfde idee en dus gingen de doffers de goede kant wel op.

Bij thuiskomst rond 12.45 uur waren er 13 duivinnen van de 18. Zo nu en dan kwam er nog 1 thuis en om 13.00 uur kwamen de doffers (alle 16) tegelijk thuis. Bij de duivinnen stond de teller om 15.00 uur op 17 dus dat viel nog mee. De laatste is helaas nog onderweg en hopelijk komt ze morgen nog.

Dit was de tweede trainingsvlucht en ook de laatste. Net de duiven voorzien van hun chipring en de rest van de week mogen ze hun rondjes maken rond het hok. Vrijdag inkorven voor de eerste vlucht van dit seizoen. Zin in!

< Terug