Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Toestanden.
14-4-2015
 
De jongen twee maal los gehad...

De jongen twee maal los gehad en dat ging niet zo lekker. Geboren begin februari en dan pas 10 april voor het eerst los is dan ook vragen om problemen. Maar het kwam zo uit en dan moet het maar zo. Vrijdag dus 59 jongen los en 's avonds misten er nog een stuk of 10. Er zat o.a. een jong bij de buren op het terras. Die werd achterna gezeten door een poes. Gelukkig hebben de buren ingegrepen en zit dit geluksvogeltje weer veilig in het hok. De rest zat overal en nergens. Zaterdag morgen geen duif te zien totdat de eerste oude duiven thuis kwamen van de vlucht. Plotseling zag ik  twee jongen om het huis vliegen. Op het dak van het duivenhok en toen de oude duiven naar binnen gingen zijn ze weer vetrokken. Zaterdagmiddag kwamen er plotseling weer een paar jongen thuis en zo ook zondagmorgen. Uiteindelijk de laatste zondagmiddag. Hoe is het mogelijk.  Ook nog een jonge duif dood. Die vloog zaterdagmiddag met een noodgang tegen het raam.

Maandagmorgen het hele spul opnieuw naar buiten. Ook nu een hele boel vacatures 's avonds. Het blijft vreemd om dan dinsdagavond het hele spul weer compleet te hebben op 1 na. Die zit nog steeds op dak. Waarschijnlijk vindt hij of zij het prettig om buiten te slapen. Het zal wel aan mij liggen maar ik vind er niets aan zo. Ook luisteren ze erg slecht als ze buiten zijn. Dat is mijn eigen schuld want ze krijgen veel te veel voer. Moet maar wat minder de komende tijd.

Afgelopen week naar Hans Dekkers te Hedikhuizen geweest om mijn bon te verzilveren. Twee prachtige blauwe jongen uit het kweekhok mogen uitzoeken. Na een paar lekkere bakken koffie en worstenbroodjes weer naar het noorden afgezet. Leuk om weer even met Hans en Janny te hebben gesproken. Als je iets wilt leren in de duivensport dan moet je het doen bij mensen die zeer goed presteren. En dan kom je automatisch bij o.a. Hans en Janny uit.

Gisteravond is mijn vriend Geert met een aantal oude vliegduiven naar de heer Kempe geweest voor controle. Gelukkig waren de duiven gezond en weet je dan dat je niet hoeft te kuren. Zomaar iets in het drinkwater gooien is niet nodig als je op zijn tijd even langs de duivendokter gaat.

Komend weekend gaan de duiven naar Gennep (144 km). Ik was in de veronderstelling dat ze naar Boxtel zouden gaan, maar het blijkt dat ik niet goed heb gekeken. Duiven blij want het is wel even 22 kilometer minder ver. Lijkt niet zo veel, maar je zou het maar moeten lopen.

 

< Terug