Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Doelen voor 2015 bijstellen.
22-5-2015
 
Door de ellende met de duiven de afgelopen...

Door de ellende met de duiven de afgelopen tijd moet ik mijn doelen voor 2015 bijstellen. Erg jammer natuurlijk maar je hebt het er maar mee te doen. De komende weken hier dus geen dagfond vluchten (de mooiste vluchten in mijn ogen), maar vitesse en midfond vluchten. Ook daar kan ik van genieten maar de afhankelijkheid van ligging en wind op deze korte vluchten vind ik soms erg irritant.

Resultaten zullen mij ook niet gaan meevallen verwacht ik. Deelnemen aan vluchten tegen goed ingevlogen duiven zal betekenen dat je de tweede viool gaat spelen. Geen probleem als je daar vooraf rekening mee houdt. Ondanks alles blij dat ik vanavond eindelijk weer kan inkorven voor de vitesse vlucht vanuit Boxtel. Voor mijn duiven volgens mij bijna 167 kilometer.

Het trainen was de afgelopen dagen super. Zowel bij de dames als ook bij de heren. Al vaker aangegeven dat vooral die laatsten er een prachtige show van maken. Niets leuker om daar naar te kijken. Gisteren ruim een uur en alles op vrijwillige basis. Niet bij de duivinnen overigens. Daar moest de vlag in stelling worden gebracht. Nu ze aan de vlag wennen weten zij wat er van hun verwacht wordt. Gewoon trainen en als de vlag naar binnen gaat mogen zij naar beneden komen.

Toch grappig dat er zo'n groot verschil is tussen de geslachten. De doffes trekken zich nergens iets van aan en de dames die hoeven mij maar te zien en komen direct naar beneden. Vrij lastig als je even in de tuin aan het werk wil. Maar goed. De vlag biedt uitkomst.

< Terug