Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Nagenieten
28-5-2015
 
Ik ben nog steeds aan het genieten van ...

Ik ben nog steeds aan het genieten van de vlucht van afgelopen zondag. Wat een verrassing dat ze zo goed kwamen. Totaal niet verwacht.

Komend weekend dus geen vlucht voor mij. Op het programma staat een midfond vlucht en dat gaat nog niet lukken met mijn duiven. Ik ga proberen ze zelf een flink eind weg te brengen. De mogelijkheden zijn vrij beperkt de komende dagen als het gaat om mijn eigen agenda. Moet maar even zien of het lukt.

Afgelopen maandag kwam hier een duivin thuis die ik kwijt was geraakt bij de trainingsvlucht van 5 april. Ze zag er prima uit en er heeft waarschijnlijk iemand goed op haar gepast. Ze zit nu even apart en wordt klaargemaakt om volgende week weer in het vlieghok plaats te nemen. Prachtig duifje dus krijgt nog een kans.

Het trainen bij de oude duiven is matig. Zijn wat lui en komen vrij snel naar beneden. Dat moet de komende dagen beter. Bij de jongen is het helemaal drama. Nog steeds weinig actie hier te bespeuren. Van de spoetnik naar het dak en terug. Heel soms dan schrikken ze even en gaan de lucht in. Duurt meestal niet zo lang want stel je voor dat je moe wordt. Daar moet je toch niet aan denken. Mijn kinderen gebruiken met duivenhok als doel en zo nu en dan vliegt de bal over het dak. Ook daar geven ze niets om. Ze maken even een beweging naar links of naar rechts om de bal te ontwijken. Werkt prima blijkbaar.

Overigens maak ik mij totaal geen zorgen om die luie generatie. Vorig jaar trainden mijn jongen ook slecht. Bij het africhten en tijdens de vluchten in totaal volgens mij 1 of 2 verspeelde jongen geloof ik op een totaal van 48. Dus geen paniek.

 

< Terug