Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Het zit wat tegen.
31-5-2015
 
Ik was van plan om dit weekend de...

Ik was van plan om dit weekend de duiven een flink eind weg te brengen om ze wat kilometers te laten maken. Helaas is daar niets van gekomen. Het weer zit behoorlijk tegen. Enige mogelijkheid was gisteren en toen was ik vanaf half acht tot vier uur met voetbalzaken bezig. Rijden, supporteren en zelf voetballen met het ouder-kind toernooi. Ik was kapot. Totaal geef puf meer zaterdagmiddag om de duiven weg te brengen. Dit laat zien dat er verschil is tussen mij en een topper. Een topper zal, hoe dan ook, zijn duiven hebben afgericht zaterdagmiddag. Zaterdagavond de duiven wel in de mand gezet om zondagmorgen te gaan rijden. Toen ik zondagmorgen de radarbeelden bekeek besloten om ze maar thuis te laten. Geen duivenweer. Ze moeten het dus komend weekend maar doen zonder extra training en misschien maakt het wel niets uit. Zit het gewoon tussen de oortjes. Wie zal het zeggen.

Afgelopen vrijdagavond de jongen voor de tweede keer in de mand gezet om ze daar een nacht in te laten bivakkeren. Ze waren al een stuk rustiger dan de eerste keer. Zo snel leren die pubers. Vanmogen vlogen de pubers ook aardig fanatiek. Dat is leuk om naar te kijken en zag ik de afgelopen tijd niet zo vaak. Soms dat gaan ze zo hard op de huizen af dat ik bang ben dat er ongelukken gebeuren.

Ook vandaag Limoges in de gaten gehouden. Mooie spreiding van de prijzen hier in het noorden. Dat is het voordeel van overnachtingsvluchten natuurlijk. Geen gezeik over ligging of massa. Ieder voor zich. Het verloop is (vind ik) beter dan verwacht. Ondanks de regen komen ze aardig. Ook nu weer de bekende namen die van zich laten horen. Wat bijzonder knap is bijvoorbeeld is dat er een aantal liefhebbers zijn die maar twee inkorven en beide duiven voor 10.23 uur thuis hebben. Geweldig!

 

 

 

 


 

< Terug