Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Buikpijn.
2-6-2015
 
De jonge duiven hebben massaal...

De jonge duiven hebben massaal buikpijn. Ik zag het de laatste dagen al aankomen. Het begon met een enkele duif met slechte mest maar langzamerhand is het complete gezelschap ziek, zwak en misselijk. Allemaal voer over de grond. Direct spul in het water gedaan en nu maar afwachten hoe lang het gaat duren.

Elk jaar last van coli. Ik heb het er wel eens met Marien over gehad en hij gaf aan dat het simpelweg niet te voorkomen is. Alle hokken krijgen last van coli alleen niet bij iedereen valt het op. De ene keer is het ook erger dan de andere keer en dat maakt het wel eens lastig om te herkennen aldus Marien.

De oude duiven zijn de afgelopen dagen door omstandigheden bijna niet los geweest. Gisteren alleen de doffers en vandaag alleen de duivinnen. Zondag zijn ze helemaal niet los geweest. Vandaag een stevige wind en ook was het hier erg donker.  Het was een soort herfstdag maar dan met iets betere temperatuur.

Komende zaterdag kunnen de duiven weer eens laten zien waar ze toe in staat zijn. Als het goed is dan gaan ze naar Hapert en dat is 193 kilometer voor mijn duiven. In totaal gaan er 28 mee. 15 duivinnen en 13 doffers.

 

 

 

< Terug