Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Klaar voor derde vlucht.
5-6-2015
 
Ze zijn er klaar voor. De derde...

Ze zijn er klaar voor. De derde vlucht voor mijn duiven dit seizoen staat voor de deur. Het trainen van de dames en heren was redelijk. De ene dag wat beter dan de andere dag. In het begin van de week zijn ze  niet elke dag naar buiten geweest maar woensdag en donderdag hebben ze de schade kunnen inhalen.

In totaal gaan er 28 mee naar Hapert. De 15 duivinnen en de 13 doffers moeten morgen de 193 kilometers waarschijnlijk afleggen bij een half bewolkte lucht en een westen wind. Temperatuur rond de 20 graden en daar is niets mis mee. We moeten natuurlijk nog afwachten of het morgen ook zo is, maar de vooruitzichten zijn goed.

De jongen hebben nog steeds buikpijn maar gelukkig is te zien dat het ergste voorbij is. Ze krijgen medicijnen over het voer en eten maar matig. In het begin van de week kregen ze ook medicijnen door het water omdat er een aantal waren die alleen maar bij de drinkpot kwamen. Voer, daar hadden ze helemaal geen zin in. Nu eet alles dus weer (minimaal). Ik denk dat ze zondag of maandag voor het eerst weer los gaan. Nu komen ze niet verder dan de voliere.

Tot slot nog even een foto van het topteam Stanfries E1. Zij zijn dit jaar kampioen geworden in de eerste klasse. Geweldig prestatie want geen enkele wedstrijd ging verloren. Hulde!

Zoon Otto achterste rij, tweede van rechts. Rechts naast Otto staat Sylvan, zoon van mijn vriend Geert Dijkstra (ook duivenmelker). De jonge heren hebben helaas nog geen klik met de duivensport en als ze zoveel plezier blijven houden in het voetbal dan zie ik dat ook niet gebeuren.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/DSC_0083a_662.jpg

< Terug