Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Naar de dierenarts.
9-6-2015
 
Gisteravond met vier duivinnen naar...

Gisteravond met vier duivinnen naar de dierenarts geweest. In het duivenlokaal te Smilde komt de heer Kempe regelmatig om de duiven te controleren op het geel, luchtwegen, wormen enz. Het was behoorlijk druk moet ik zeggen en dat is natuurlijk een goede zaak want alleen gezonde duiven zonder het geel of overige problemen kunnen uiteindelijk goed presteren. Bij mijn vier dames waren geen problemen te vinden  dus ik ga op dezelfde voet verder. Voordeel van zo'n bezoek is dat je dus ook niet blind hoeft te kuren. Is niet goed voor de duiven, maar ook niet goed voor je portemonnee.

Het trainen van de dames en de heren was gisteravond ook prima. De dames waren zo'n vijfentwintig minuten uit zicht en daarna hebben ze het uur vol gemaakt rondom  het hok. De heren hadden door mijn bezoek aan de dierenarts meer dan 2,5 uur open hok. Bij thuiskomst om 20.30 uur waren ze nog volop aan het spelen. Op het hok, naar binnen, naar buiten en weer rondjes om het hok. Een leuke show om naar te kijken. Nadeel was wel dat het erg koud begon te worden en dat er een stevige wind stond. Toch hebben de heren daar waarschijnlijk weinig last van want ze doen het prima.

Met de jongen is het nog steeds niet goed. Ik had het idee eind vorige week dat het de goede kant op ging, maar zondag lag er weer 1 dood. Dit jong had zaterdagavond als enige geen zin om te eten en dan gaat het blijkbaar snel. Ook gisteravond lag er weer voer in het hok. Ze eten wel allemaal en het overgrote deel is inmiddels weer fit lijkt het. We moeten maar afwachten hoe het gaat de komende dagen.

Komend weekend gaan mijn duiven voor het eerst deelnemen aan een midfond vlucht. Ze zijn in hun hele leven nog nooit verder geweest dan 250 kilometer. Ze weten niet was ze meemaken waarschijnlijk. De losplaats in nog even gissen. Het vliegprogramma van afd. 10 geeft namelijk twee verschillende losplaatsen aan. Het ene overzicht heeft het over Auby lez Douai (362 km) en het andere overzicht heeft het over St. Quentin (407 km). We zien het wel.

 

< Terug