Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Weer een beetje bijgekomen.
17-6-2015
 
Gelukkig weer een beetje bijgekomen van de...

Gelukkig weer een beetje bijgekomen van de waardeloze vlucht van afgelopen weekend. Nog niet alle duiven zijn thuis en dat vind ik nog steeds het minst leuke aan onze sport.  Ook zijn er een aantal wel thuis gekomen maar die zijn nu (woensdag) nog niet 100% fit.

Komend weekend staat er weer een vitesse vlucht op het programma en alleen de op het oog fitte duiven korf ik (uiteraard) in. Zoals het nu lijkt zullen dat er iets van twintig zijn. Het aantal duiven om mee te spelen wordt hard minder zo. Losplaats voor deze voorlaatste vitesse vlucht is Meerhout. Voor mijn duiven 222 kilometer.

Twee duivinnen die voor geen meter presteren en elkaar heel erg lief vinden heb ik bij de jonge duiven gedaan. Laat ze het daar maar uitzoeken. Ik speel ze nu dus verder vanuit dat hok. Misschien dat het op de dames een motiverende werking heeft. Wie weet?

Er is ook goed nieuws te melden. Met de jonge duiven gaat het eindelijk weer super goed. In totaal twaalf dagen van overgeven en slechte mest verder. Ze vliegen weer met veel plezier om het hok en de eetlust is ook weer volledig terug. Nu maar hopen dat het de komende tijd ook goed blijft. Als alles meezit dan kunnen ze over een week of drie eens in de mand voor een oefen vlucht. Er is geen haast bij overigens want ze gaan pas 29 augustus voor het eerst met de container mee. Vier natour vluchten en vier taartvluchten ligt in de planning.

 

 

< Terug