Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Niet naar Tessenderlo, maar naar Duiven
3-7-2015
 
Afd. 10 heeft besloten om de vitesse vlucht...

Afd 10 heeft besloten om de vitesse vlucht van komend weekend in te korten. Losplaats wordt niet Tessenderlo (225 km), maar Duiven (112 km). Reden is dat het te warm wordt voor de duiven. Wat ik hier van vindt? Van alles, maar dat doet er niet toe. Als je van alles vindt moet je je aanmelden bij het bestuur van de afdeling of van het NPO. Daar kunnen ze bijna geen mensen vinden dus meld u aan.

Gistermorgen de duivinnen los gehad om 07.00 uur in de ochtend. Dat doe ik anders nooit want normaal gesproken gaan ze aan het eind van de middag naar buiten. Nu kon dat omdat ik diverse afspraken had niet anders en dus moest er 's morgens getraind worden. Ook was het gezien de weersverwachtingen beter om in de ochtend te trainen. Het zou 's middags erg warm worden. Ik stond vol verbazing te kijken. Wat waren de dames actief. Na anderhalf uur kwamen de ze naar beneden. Dat was lang geleden maar als snel werd duidelijk waarom. Van de twaalf dames keerden er maar elf terug. Ik heb niets gezien, maar ik ga ervan uit dat ze de rover zijn tegen gekomen. Zo zie je maar weer. Denk je iets goed te doen en het resultaat is dat je een duif kwijt raakt.

Ik ben overigens de laatste tijd aan het denken wat ik met de duivinnen aan moet. Ze paren mij veel te veel aan onderling en trainen over het algemeen slecht. Ook blijven de resultaten bij de dames achter t.o.v. de heren en dat was de afgelopen jaren anders. Misschien de duivinnen op nest spelen of het hok aanpassen zodat ze niet kunnen aanrommelen. Maar even over nadenken, maar zo gaat het niet naar wens.

De jongen zijn coli vrij lijkt het. Dat was een langdurige situatie, maar nu lijkt het toch dat ze fit zijn. Het trainen bij de jongen is niet best. Komt misschien wel omdat ze volop in de rui zitten. Aan verdonkeren en of bijlichten doe ik niet en dat zal wel gevolgen hebben. Vorig jaar was het trainen van de jongen ook niet best, maar bij het africhten en bij de vluchten ben ik hooguit twee kwijt geraakt . Zegt dus niets.

 

 

 

 

< Terug