Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Knap werk!
5-7-2015
 
Omdat er gisteren geen vluchten waren voor..

Omdat er gisteren geen vluchten waren voor de programma duiven (Was gistermorgen prima duiven weer volgens mij) de vluchten Bergerac en Barcelona in de gaten gehouden en nog even op de koffie geweest bij Oscar Poutsma. Bergerac was zwaar, maar te doen volgens mij. Wat ik knap werk vind, is het presteren van de heren Brands uits Espel, Van de Berg uit Tuk en Vedder uit Steenwijk. Brands had vijf duiven mee en om kwart voor tien kreeg hij de eerste duif thuis. Nummer vijf was voor twee uur thuis dus in vier uurtjes tijd alles thuis. Knap werk! Maar ook Van de Berg met (negen mee) en Vedder met (vier mee) 's middags het klepje dicht. Hulde.

Hier de oude duiven vrijdagmiddag gewoon laten trainen bij huis. Ondanks het warme weer trainden ze erg goed. Het lijkt wel dat ze wennen aan de hoge temperaturen. Ook de jonge duiven doen het inmiddels prima. Die trainen ook de hele dag door. Omdat ze de hele dag open hok hebben maken ze zelfs op het heetst van de dag gebruik van deze mogelijkheid en zo te zien hebben ook zij totaal geen last van de warmte.

Gistermiddag nog bezoek van Auke Klooster gehad. Met hem gesproken over hoe belangrijk het is om de duiven in hun geboortejaar zoveel mogelijk ervaring op te laten doen. Auke gaf zijn eigen duiven als voorbeeld. Vorig jaar de jonge duiven vluchten meegedaan, de natour megedaan en tot slot nog deelgenomen aan de taartvluchten. En moet je eens zien hoe goed zijn jaarlingen komen. Vandaar dat ik heb besloten om mijn jonge duiven ook in te korven eind juli. Ik zou ze pas met de natour spelen, maar kom daar nu op terug. Omdat ik de jongen niet verduister verwacht ik geen top prestaties maar ervaring opdoen is belangrijker. Komende weken dus beginnen met opleren.

 

 

< Terug