Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Africhten jonge duiven.
8-7-2015
 
Hef africhtingsfeest is weer begonnen...

Het africhtingsfeest is weer begonnen. Ik vind er dus helemaal niets aan. Elke keer naar de weersverwachtingen kijken en dan beren op de weg zien. Te warm, te veel wind, verkeerde wind, buien, regen, te mooi weer dus iedereen zal wel africhten enz. Uiteindelijk twee maal de duiven kunnen wegbrengen voor korte trainingsvluchtjes. Beide keren heel vroeg in de ochtend en de jongen de avond daarvoor al in de mand gedaan om ze ook daar aan te laten wennen. Je moet er wat voor over hebben. Om eerlijk te zijn zie ik er tegen op om ze ver weg te brengen. Ik heb namelijk niet het volledige vertrouwen in de jeugd dat dat goed komt. Toch zal het moeten en ontkom ik daar natuurlijk niet aan. De eerste paar keren overigens geen verliezen gehad dus dat is dan weer een meevaller.

Afgelopen maandag overigens met zowel een aantal jonge als ook oude duiven naar Kempe geweest voor een gezondheids controle. De duiven hadden geen geel of luchtwegen problemen en dus kan de medicijnkast wederom gesloten blijven. Wel het advies gekregen om een jonge duif die gewond thuis was gekomen uit de groep te halen. Er is maar een hele kleine kans dat deze duif ooit weer volledig fit zal worden en de wond aan de vleugel was dusdanig dat je rekening moet houden met het feit dat het altijd een zwakke plek zal blijven. Helaas ook dat kan gebeuren.

Voor de oude duiven staan nog twee weekenden met vluchten op het programma. Komend weekend dus Quievrain en dat is 337 kilometer voor de duiven hier uit Appelscha. Als de verwachtingen kloppen dat wordt het zaterdag mooi warm weer en dus alle ingredienten voor een mooie midfond vlucht.

 

< Terug