Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Erg tevreden!
19-7-2015
 
Gisteren een paar goede vluchten gehad vind ik zelf...

Gisteren een paar goede vluchten gehad vind ik zelf. Eerste de midfond vlucht vanuit Niergnies. Ondanks de ongunstige wind toch nog goed geklokt. In het rayon een prachtig spel waarbij je dus niet direct voor spek en bonen meedoet als de wind ongunstig is.

Uitslag PV Snel te Smilde Niergnies.

Uitslag Afd. 10 Rayon 1 Niergnies.

Uitslag PV Snel te Smilde Etampes.

Uitslag Afd 10 Rayon 1 Etampes.

Van Etampes is nog 1 duif onderweg. Al met al een leuke eerste dagfond vlucht met mijn nieuwe soort duiven. Dit smaakt naar meer. Volgend seizoen wil ik mij vooral daarop richten.

Vanmorgen samen met mijn dochter de jongen voorzien van hun chipring. In totaal nog 45 jongen aanwezig. Dit jaar meer verliezen in vergelijking met andere jaren. Gistermiddag kwam overigens nog een jonge duif thuis van de africhting van donderdag en die was mij toch moe. Viel bijna om. Knap werk van dit doffertje en hopelijk weet hij nu dat hij zo snel mogelijk naar huis moet. Word je minder moe van.

Bij het omdoen van de chipringen kwamen wij ook nog een jonge doffer tegen met een wond aan de borst. In het hok merk je helemaal niets aan die duif maar als je hem in de hand hebt schrik je je rot. Best wel ernstig, maar het duifje heeft er zelf waarschijnlijk niet zoveel last van. Ik doe er dus niets aan en denk dat het vanzelf goed komt.

 

 

 

< Terug