Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De jonge duiven vluchten.
22-7-2015
 
Het jonge duiven seizoen staat voor de deur...

Het jonge duiven seizoen staat voor de deur. Voor mij is het vijf jaar geleden dat ik mee heb gedaan aan het jonge duiven spel. Ik ben er toen mee gestopt om diverse redenen. Dit jaar toch maar weer proberen. Volgens mij is het beter voor de duiven om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens hun geboorte jaar.

Zoals het nu lijkt gaan de jongen de eerste vijf jonge duiven vluchten mee en gaan als de natour begint daarop verder. Reden daarvoor is dat mijn jongen dan volop in de rui zitten (omdat ik niet verduister) en duiven die slecht in de veren zitten verre afstanden te laten afleggen vind ik niet oke. Na de natourvluchten hebben ze dan negen vluchten gehad. Als ik dan nog zin heb (wel de bedoeling) gaan ze ook nog mee op de taartvluchten. Dat zijn er ook vier dus dan kunnen ze in hun geboortejaar dertien keer mee met de auto. Ik hoop daar dan volgend jaar plezier van te hebben. Eerder in het seizoen goede prestaties van de jaarlingen te kunnen vewachten en de jaarlingen ook alle dagfond vluchten mee laten doen. Leuk verhaal, maar het is een plan en bij mij is de uitvoering regelmatig anders dan het plan. Pas het vaak aan zeg maar.

Met het africhten van het jonge spul ben ik klaar. Persoonlijk had ik ze wat vaker en verder willen wegbrengen voor een trainingsvlucht, maar de tijd ontbreekt. Ze moeten het maar kunnen. De laatste africhting vanuit Steenwijk was ook weer een vreemd verhaal. Heeeeeel lang rondcircelen op de losplaats en dan wel voor mij thuis zijn. Ook alles in 1x thuis. In totaal zitten er nu nog 44 jongen. Hiervan gaan 43 mee zaterdag naar Zutphen want er zit een jong in het hok met een grote wond aan zijn borst. Bij het drinken loopt de helft er weer uit. Wel super fit en vliegt gewoon zijn rondjes rond het hok. Snap niet dat dat kan, maar soms kunnen ze veel hebben blijkt.

 

< Terug